sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Lämmintä helluntain iltaa!

Vietimme pientä kesänalku juhlaa tänään, ihana oli nähdä sukulaisia joita näkee enää harvoin.

Juhlien järjestäminen ei ihan mennyt nappiin, tai voisko sanoa ei mennyt kuin..... No, perjantaina aloitin siivoamaan ja jälleen kerran totesin, että mopo karkas käsistä. Tarkoituksena oli laittaa ajelehtivat tavarat paikoilleen, pyyhkiä pölyjä, imuroida ja pestä veskit, mutta....siinä putsatessani liesituuletinta ajattelin, että tän olis voinut ehkä tehdä joskus muulloinkin. Siivouksiin tumpeloin sitten kuusi tuntia, kun nomaalisti siihen pieneen siivoukseen menee pari tuntia. 
Lopulta kello näytti niin paljon, että oli lähdettävä hakemaan Prinsessa kotiin kevätretkeltä ja sen jälkeen ei enää jaksanut aloittaa leipomuksia.

Lauantaiaamuna ukki huomasi leivänpaahtimen hajonneen, ei ollut paahtoleipää aamiaisella :( 
Seuraavaksi, kun piti alkaa leipomukset huomasin kananmunien unohtuneen...ei kuin kauppaan. Vähän harmitti, kun kauppareissuun kuluu reilu tunti, ei ole lähikauppaa kuin 15 kilsan päässä. 

Vihdoin sain kakkupohjan uuniin ja vartin päästä aloin haisteleen, mikä käryää....kakkupohja oli palanut päältä, sisältä raakaa. Ei kai uuni ole hajonnut....ei muuta kuin irtomittari uuniin ja kattoon mitä asteita siellä on. Yläosassa 225 ja alaosassa 160, uunissa oli hajonnut jotain olennaista. Siinä vähän aikaa säädeltyäni sain keskitasolle sellaisen 180 astetta ja uusi yritys paistamisten osalta. Kakku onnistui :) ja seuraavaksi kuivakakku uuniin. Hyvin paistui. 
Pullataikina seuraavaksi, taikina kohosi komeasti ja korvapuusteista tuli kauniita, uuniin...alussa näytti, että hyvin sujuu, mutta kun otin ne pois uunista ....pellillä oli joukko litteitä pullia :( 
Mutta ne maistuivat hyviltä, joten ajattelin tarjoavani niitä vieraille.

Lopulta sain vielä kinkkupiirakan paistettua, mutta nyt uuni kävi jo ulkopuoleltakin niin kuumana, että pelkäsin sen leimahtavan tuleen. Loput piti sitten korvata jätskillä ja mansikkahillolla, 
enää ei uskaltanut leipoa.

Loppujen lopuksi juhlista tuli onnistuneet ja kaikille maistui vähän lituskat pullat ja jätski.
Vieraiden lähdettyä mietin, tarvitseeko sitä joka kerta tössöttää niin kamalasti, pienemmälläkin sitä selviää.
Seuraavalla kerralla otan iisisti ja en anna mopon karata :) Uuni on ainakin uusi, sillä aion hakea sen heti huomenna  kaupasta.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti